Μετάβαση στο περιεχόμενο
2102231624 - Δωρεάν μεταφορικά άνω 50€ - Τιμές χωρίς ΦΠΑ
2102231624 - Δωρεάν μεταφορικά άνω 50€ - Τιμές χωρίς ΦΠΑ
Οδηγός Αγοράς για Κωνικές Φρέζες

Οδηγός Αγοράς για Κωνικές Φρέζες

Τα κωνικά φρεζάκια - Countersinks είναι εργαλεία κοπής που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία μιας κωνικής ή κυλινδρικής οπής σε ένα υλικό με σκοπό να επιτραπεί σε μια βίδα ή μια κεφαλή μπουλονιού να καθίσει στο ίδιο επίπεδο με την επιφάνεια ή για τη δημιουργία σπασίματος γωνίας chamfer. Χρησιμοποιούνται ευρέως σε μια ποικιλία βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένης της ξυλουργικής, της μεταλλουργίας και της κατασκευής.

Υπάρχουν διάφοροι Countersinks, καθένας από τους οποίους έχει σχεδιαστεί για συγκεκριμένες εφαρμογές και υλικά. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι περιλαμβάνουν:

Μονόφτερα

Το μονόφτερο δεν δονείται σε υψηλές ταχύτητες και χρησιμοποιούνται συχνά για την κοπή μικρότερων οπών.

Δύο, τρία ή τέσσερα φτερά



Κάθε επιπλέον φτερό αυξάνει τη διάρκεια ζωής του εργαλείου κατανέμοντας το φορτίο κοπής σε περισσότερες άκρες. Ωστόσο, λιγότερα φτερά παρέχουν καλύτερο διάκενο για τα γρεζια κατά την κατεργασία με υλικά όπως το πλαστικό.

Έξι Φτερά



Έξι φτερά αφαιρούν περισσότερο υλικό ανά περιστροφή από ό,τι οι κωνικές φρέζες με λιγότερα φτερά για πιο λείο φινίρισμα και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του εργαλείου.

Η διάμετρος της φρέζας πρέπει να είναι ίση ή μεγαλύτερη από τη διάμετρο της κεφαλής της βίδας που βυθίζεται. Χρησιμοποιήστε μια αρχική οπή που είναι μεγαλύτερη από το 10% της διαμέτρου του σώματος της φρέζας.

  • 60° - Για τη συγκράτηση των τεμαχίων εργασίας μεταξύ των κέντρων σε έναν τόρνο.
  • 82° - Για βίδες ίντσας με επίπεδη και οβάλ κεφαλή.
  • 90° - Για μετρικές βίδες με επίπεδη και οβάλ κεφαλή καθώς και για απογρεζωση.
  • 100°, 110° ή 120° Αντίθετη γωνία - Για πριτσίνια.
Προηγούμενο άρθρο Οδηγός Αγοράς για Κολαουζα
Επόμενο άρθρο Οδηγός Αγοράς για Τρυπάνια