Μετάβαση στο περιεχόμενο
2102231624 - Δωρεάν μεταφορικά άνω 50€ - Τιμές χωρίς ΦΠΑ
2102231624 - Δωρεάν μεταφορικά άνω 50€ - Τιμές χωρίς ΦΠΑ
Οδηγός Αγοράς για Μετρητές Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας EMF

Οδηγός Αγοράς για Μετρητές Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας EMF

 μετρητές μαγνητικού πεδίου EMF χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία και την έρευνα για τη μέτρηση ενός μαγνητικού πεδίου. Δεν έχει σημασία αν η συσκευή μέτρησης μαγνητικού πεδίου μετρά ένα στατικό (DC) μαγνητικό πεδίο ή ένα εναλλασσόμενο (AC) μαγνητικό πεδίο. Οι μετρητές μαγνητικού πεδίου για στατικά μαγνητικά πεδία χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό της έντασης του πεδίου των φυσικών μαγνητών. Οι ελεγκτές μαγνητικού πεδίου μπορούν επίσης να μετρήσουν την ένταση του πεδίου των πεδίων AC υπό ορισμένες συνθήκες. Οι μετρητές μαγνητικού πεδίου για εναλλασσόμενα μαγνητικά πεδία, δηλαδή ηλεκτρομαγνητικά πεδία, ορίζονται από το εύρος συχνοτήτων που καλύπτει η συσκευή μέτρησης μαγνητικού πεδίου.

Οι μόνιμοι μαγνήτες νεοδυμίου (NdFeB) είναι από τους ισχυρότερους και πιο ευρέως χρησιμοποιούμενους μαγνήτες στον κόσμο. Κατά τη δοκιμή μαγνητών από νεοδύμιο ή άλλα στοιχεία σπάνιων γαιών, απαιτείται μετρητής EMF, Gauss Meter ή Magnetometer ικανό να μετράει μαγνητικά πεδία συνεχούς ρεύματος. Ωστόσο, τα περισσότερα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που συναντώνται δημιουργούνται από ρεύματα AC. Παραδείγματα περιλαμβάνουν γραμμές ηλεκτρικής ενέργειας, μετασχηματιστές και καλωδιώσεις για εναέριο φωτισμό, ηλιακούς συλλέκτες και άλλες ηλεκτρικές συσκευές και εξοπλισμό. Τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία από ηλεκτρικές εγκαταστάσεις πιστεύεται ότι προκαλούν αισθήματα νευρικότητας και άγχους σε ανθρώπους που είναι ευαίσθητοι στα EMF.


Για μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικών πεδίων από γραμμές ισχύος, υποσταθμούς κ.λπ. χρησιμοποιούνται οι μετρητές μαγνητικού πεδίου που καλύπτουν ένα εύρος συχνοτήτων στα 50/60 Hz. Συχνά, ωστόσο, χρησιμοποιούνται μετρητές μαγνητικού πεδίου, οι οποίοι μπορούν να μετρήσουν ένα ευρύτερο φάσμα συχνοτήτων. Για παράδειγμα, χρησιμοποιούνται μετρητές μαγνητικού πεδίου που είναι κατάλληλοι για ηλεκτρομαγνητικά πεδία μεταξύ 30… 300 Hz. Στους μετρητές μαγνητικού πεδίου AC, εσωτερικά πηνία μέτρησης, παρόμοια με τις κεραίες, χρησιμοποιούνται συχνά για τη μέτρηση ενός ηλεκτρομαγνητικού πεδίου. Εδώ οι μετρητές μαγνητικού πεδίου χωρίζονται σε δύο ομάδες: μονοαξονικούς και τριαξονικούς ανιχνευτές μέτρησης. Οι μετρητές μαγνητικού πεδίου με αισθητήρα μέτρησης 3D είναι πολύ πιο εύκολοι στη χρήση. Στον ίδιο τον μετρητή μαγνητικού πεδίου υπάρχει η δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ των αξόνων X, Y και Z. Στην πράξη, αυτό διευκολύνει τον χειρισμό. Όταν χρησιμοποιείτε συσκευές μέτρησης μαγνητικού πεδίου με έναν αισθητήρα μέτρησης, πρέπει να προσέχετε ότι η συσκευή μέτρησης είναι πάντα σωστά ευθυγραμμισμένη με το μαγνητικό πεδίο, διαφορετικά η συσκευή μέτρησης δεν μπορεί να μετρήσει αξιόπιστα την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Αντίθετα, αυτός ο τύπος μετρητή μαγνητικού πεδίου είναι συγκριτικά φθηνότερος.

Οι μετρητές μαγνητικού πεδίου για στατικά μαγνητικά πεδία χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση της έντασης του πεδίου φυσικών μαγνητών. Οι συσκευές μέτρησης μαγνητικού πεδίου αυτού του τύπου χρησιμοποιούν έναν αισθητήρα Hall για τον προσδιορισμό της μαγνητικής ισχύος. Ο αισθητήρας Hall μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια την ένταση του πεδίου. Έτσι, η συσκευή μέτρησης μαγνητικού πεδίου μπορεί όχι μόνο να μετρήσει την ένταση του μαγνητικού πεδίου αλλά και να ανιχνεύσει την κατεύθυνση. Ο μετρητής μαγνητικού πεδίου για πεδία συνεχούς ρεύματος μπορεί επίσης να προσδιορίσει τον βόρειο και τον νότιο πόλο. Τα μαγνητικά πεδία αυτού του τύπου συχνά ονομάζονται και Gauss meters.

 

Το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο (EMF) έχει γίνει ευρέως δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον για το πόσο ισχυρό είναι ένα πεδίο EMF στο σπίτι ή στο γραφείο. Υπάρχουν πολλές κοινές ηλεκτρικές συσκευές που βρίσκονται μέσα στο σπίτι, όπως ραδιόφωνα, υπολογιστές, φούρνοι μικροκυμάτων, τηλέφωνα και iPad, όπου η παρουσία πεδίων EMF είναι αρκετά υψηλή.

Ένας μετρητής ηλεκτρομαγνητικού πεδίου έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει και να μετράει την ισχύ μιας εκπομπής. Αυτό διασφαλίζει ότι λαμβάνονται μέτρα ασφαλείας σε περίπτωση υπέρβασης των ορίων. Η εφαρμογή ενός μετρητή ηλεκτρομαγνητικού πεδίου θα σας επιτρέψει να ανιχνεύσετε την ακριβή πηγή μιας εξαιρετικά υψηλής εκπομπής. Πολλές από τις σημερινές συσκευές βρίσκονται σε κοντινή απόσταση η μία από την άλλη, δημιουργώντας ένα πυκνό, εξαιρετικά συγκεντρωμένο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Η δραστηριότητα της εκπομπής εξαρτάται από τη χρήση κάθε συσκευής και επειδή το EMF δεν είναι σταθερό μέγεθος, μπορεί να αλλάξει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις δυνάμεις και τα επίπεδα ενός EMF, καθώς αυτό δίνει μια ένδειξη για το πόσο ασφαλής είναι η ατμόσφαιρα σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον. Η πραγματοποίηση απλών αλλαγών, όπως η μετακίνηση της πηγής εκπομπής σε άλλη γωνία ή η διεύρυνση της απόστασης μεταξύ των συσκευών μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της τιμής εκπομπής. Αυτή η αλλαγή ή μείωση μπορεί να επαληθευτεί με τη βοήθεια ενός μετρητή ηλεκτρομαγνητικού πεδίου.

Η δημιουργία ενός άνετου και υγιεινού περιβάλλοντος διαβίωσης χωρίς τους πιθανούς κινδύνους των υψηλών ηλεκτρομαγνητικών επιπέδων μπορεί να γίνει εύκολα και άνετα με έναν μετρητή ηλεκτρομαγνητικού πεδίου. Αυτός ο εύχρηστος μετρητής έχει σχεδιαστεί για νέους χρήστες που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα χαρακτηριστικά του EMF και τον σχηματισμό του, αλλά που ανησυχούν για την ευημερία τους και τη δυνατότητα διατήρησης ενός υγιούς περιβάλλοντος διαβίωσης.

Προηγούμενο άρθρο Οδηγός Αγοράς για Ανεμόμετρα
Επόμενο άρθρο Οδηγός Αγοράς για Υγρασιόμετρα - Θερμόμετρα Χώρου